Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Οι τράπεζες έπιασαν τον α’ τριμηνιαίο στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων
[Το Βήμα]: Οι τράπεζες έπιασαν τον α’ τριμηνιαίο στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων

[Το Βήμα]: Οι τράπεζες έπιασαν τον α’ τριμηνιαίο στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων

Ποιοι είναι οι στόχοι τους έως και το 2019 ανά κατηγορία πίστης
Θετικό είναι το πρώτο δείγμα γραφής των τραπεζών στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί για το πρώτο τρίμηνο παρακολούθησης των επιδόσεών τους από τις εποπτικές αρχές.

Όπως προκύπτει από την πρώτη Έκθεση για τους Επιχειρησιακούς Στόχους Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (Non Performing Exposures) στο τέλος Σεπτεμβρίου μειώθηκαν κατά 1% στα 106 δις. ευρώ από 106,9 δις. ευρώ στο τέλος του α΄ εξαμήνου της φετινής χρονιάς.

Η έκθεση της ΤτΕ

Ο δείκτης NPE, στον οποίο περιλαμβάνονται δάνεια με καθυστέρηση άνω των 3 μηνών, ρυθμισμένα δάνεια που δεν έχουν συμπληρώσει 12 μήνες ομαλούς αποπληρωμής μετά την διευθέτησή τους, αλλά και δάνεια που παρουσιάζουν κίνδυνο να καταστούν μη εξυπηρετήσιμα, διαμορφώθηκε στο 51%, πιάνοντας ακριβώς το στόχο της συγκεκριμένης περιόδου.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (Non Performing Loans – NPL), δηλαδή όσα εμφανίζουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 3 μηνών, διαμορφώθηκαν στα 79,3 δις. ευρώ, αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με το ποσό – στόχο των 78,1%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!