Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: Η Ελληνική Κασέλα Τέχνη & Παράδοση
[Το Βήμα]: Η Ελληνική Κασέλα Τέχνη & Παράδοση

[Το Βήμα]: Η Ελληνική Κασέλα Τέχνη & Παράδοση

Το κυριότερο έπιπλο του ελληνικού σπιτιού για πολλούς αιώνες, έχει την τιμητική στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
Η καθιερωμένη έκθεση, Art Design Antiques, παρουσιάζει φέτος την « Ελληνική Κασέλα Τέχνη & Παράδοση» στον χώρο της γκαλερί Ζουμπουλάκη της οδού Πειραιώς. Με σκοπό να αναδείξουν την ιδιαίτερη σημασία της στις παραδόσεις του τόπου μας οι Απόστολος Αργυριάδης, Αγγελος Βλαστάρης, «Μαρτίνος» της Ελένης Μαρτίνου, και Zoumboulakis Galleries της οικογένειας Ζουμπουλάκη παρουσιάζουν εξαιρετικά δείγματα του είδους σε ένα εορταστικό διήμερο το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου από τις 11.00 έως τις 17.00.
Η ελληνική κασέλα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για την ελληνική μας κληρονομιά. Αποτελεί σημαντικό έπιπλο από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Τη συναντάμε σε παραστάσεις αρχαίων αγγείων, που απεικονίζουν τελετές ή σκηνές του καθημερινού βίου.
Για αιώνες αποτελούσε το κυριότερο έπιπλο του ελληνικού σπιτιού και προοριζόταν για τη φύλαξη ρούχων, πολύτιμων μικροαντικειμένων και εγγράφων. Οι κασέλες με τα προικιά αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι της παραδοσιακής οικογενειακής ζωής.
Χρησιμοποιούνταν επίσης ως καθίσματα και για την μεταφορά αντικειμένων σε ταξίδια.
Πέρα όμως από τη χρηστικότητα σε πολλές περιπτώσεις οι κασέλες ήταν, και είναι ακόμα, πραγματικά έργα τέχνης που κουβαλάνε τη μνήμη της ελληνικής ιστορίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!