Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: «Γκολ στη φτώχεια» βάζουν το Σάββατο οι υποστηρικτές του περιοδικού Σχεδία
[Το Βήμα]: «Γκολ στη φτώχεια» βάζουν το Σάββατο οι υποστηρικτές του περιοδικού Σχεδία

[Το Βήμα]: «Γκολ στη φτώχεια» βάζουν το Σάββατο οι υποστηρικτές του περιοδικού Σχεδία

Στην πλατεία Αριστοτέλους
Ομάδες δημοσιογράφων, ατόμων από κοινωνικές δομές και προσφύγων, με τη συμμετοχή της ΧΑΝΘ και της εθνικής γυναικών αστέγων θα συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό τουρνουά ποδοσφαίρου το προσεχές Σάββατο, στην πλατεία Αριστοτέλους, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, που διοργανώνει το περιοδικό του δρόμου «Σχεδία». Στόχος είναι να βάλουν γκολ στη φτώχεια και τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού.
Εκεί, θα βρίσκονται και οι πωλητές του περιοδικού Σχεδία με το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο, «συμπολίτες μας που βιώνουν την οικονομική και κοινωνική κρίση με τον πιο σκληρό τρόπο», όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκδότης του περιοδικού Σχεδία, Χρήστος Αλεφάντης.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεφάντη, περισσότερα από 200 άτομα ηλικίας 20 με 80 ετών, άνεργοι και πολλοί άστεγοι πωλούν το περιοδικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εξασφαλίζοντας ένα μικρό έσοδο αλλά, κυρίως, μένοντας ενεργοί. Το 30% των πωλητών είναι γυναίκες.
Το περιοδικό είναι μηνιαίο και στοιχίζει 3 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά είναι το κέρδος του πωλητή.
«Ακόμη κι αν δεν αγοράσετε το περιοδικό, πείτε απλώς μια «καλημέρα» στους ανθρώπους της Σχεδίας, που δίνουν τον δικό τους αγώνα» προτρέπει ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!