Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Γιούνκερ: Γιατί ανεβαίνει ο λαϊκισμός εκεί που δεν υπάρχει λιτότητα
[Το Βήμα]: Γιούνκερ: Γιατί ανεβαίνει ο λαϊκισμός εκεί που δεν υπάρχει λιτότητα

[Το Βήμα]: Γιούνκερ: Γιατί ανεβαίνει ο λαϊκισμός εκεί που δεν υπάρχει λιτότητα

Εκ βαθέων εξομολόγηση και συζήτηση με ισπανούς δημοσιογράφους
Μια εκ βαθέων εξομολόγηση και συζήτηση με ισπανούς δημοσιογράφους είχε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαδρίτη.
Καταρχήν ο πρόεδρος της Κομισιόν μιλά με πολύ θετικά λόγια για την ισπανική κυβέρνηση και την ανάγκη στήριξης της Ισπανίας, «της χώρας με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα με τις προσφυγικές ροές (αυτές μεταφέρθηκαν στο Αιγαίο και την περιοχή της Ιταλίας), ο λουξεμβούργιος πολιτικός μίλησε επί μακρόν για το προσφυγικό και την Τουρκία.
Δήλωσε βέβαιος ότι η Άγκυρα θα τηρήσει τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, «γιατί χρειάζεται την Ευρώπη, όπως εμείς την Τουρκία».
Εκτίμησε δε ότι ο Ερντογάν δεν θα αφήσει τα ύδατα της χώρας του στα χέρια δουλεμπόρων και εγκληματιών.
Κάλεσε παράλληλα τον Τούρκο πρόεδρο να σταματήσει να ρίχνει την ευθύνη στις Βρυξέλλες για το θέμα της βίζας των Τούρκων για είσοδο στην ΕΕ, λέγοντας: «Αν δεν ικανοποιήσουν τα 72 κριτήρια, η ευθύνη είναι δική τους, όχι δική μας.»
Προφανώς ρωτήθηκε για τις δύο υπερδυνάμεις. Για τη Ρωσία είπε με ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι στο χέρι της η άρση των κυρώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!