Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Για τις γιορτές των Χριστογέννων θα κοπούν 106.260 δέντρα
[Το Βήμα]: Για τις γιορτές των Χριστογέννων θα κοπούν 106.260 δέντρα

[Το Βήμα]: Για τις γιορτές των Χριστογέννων θα κοπούν 106.260 δέντρα

Περίπου 18.000 λιγότερα από πέρυσι και κατά 45.000 από το 2014θα είναι εφέτος τα δενδρύλλια που πρόκειται να υλοτομηθούν
Μειούμενη βαίνει, χρόνο με τον χρόνο, η υλοτόμηση δενδρυλλίων για τα Χριστούγεννα, ακολουθώντας τις συνθήκες της αγοράς. Για την εφετινή εορταστική περίοδο υπεγράφη από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο η απόφαση για την υλοτόμηση και διακίνηση 106.260 δενδρυλλίων – λιγότερα κατά περίπου 18.000 από πέρυσι και κατά 45.000 από το 2014. Ο αντίστοιχος αριθμός στα προμνημονιακά χρόνια ξεπερνούσε τα 250.000 δενδρύλλια.
Από τεχνητές φυτείες
Η έγκριση για την υλοτομία, τη μεταφορά και τη διακίνηση δέντρων, αλλά και κλαδιών, για την περίοδο των Χριστουγέννων είναι μια τυπική διαδικασία η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Οι δικαιούχοι – κυρίως κάτοικοι ορεινών παραδασόβιων περιοχών – υλοτομούν δενδρύλλια ελάτης, ψευδοτσούγκας και μαύρης πεύκης, τα οποία προέρχονται μόνο από τεχνητές φυτείες ώστε να μην επιφέρουν βλάβες στο δασικό οικοσύστημα.
Τα δέντρα για την εορταστική περίοδο καλλιεργούνται σε ιδιωτικά καστανοπερίβολα ή σε ιδιωτικούς αναγνωρισμένους δασωμένους αγρούς. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί συνήθως συμπληρωματικό έσοδο για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!