Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Γεροβασίλη: Στόχος μία αποτελεσματική δημόσια διοίκηση
[Το Βήμα]: Γεροβασίλη: Στόχος μία αποτελεσματική δημόσια διοίκηση

[Το Βήμα]: Γεροβασίλη: Στόχος μία αποτελεσματική δημόσια διοίκηση

Ομιλία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε ημερίδα
«Στρατηγικός μας στόχος αποτελεί το Δημόσιο του 2020, δηλαδή η μετάβαση σε μια ανεξάρτητη, αξιοκρατική και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση», όπως υποστηρίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η Ο. Γεροβασίλη επικαλούμενη την «Ανάλυση τακτικού προσωπικού Δημόσιας Διοίκησης έτους 2016», ανέφερε ότι τα έτη 2009-2016, η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται σε ποσοστό 18,4%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 127.236 φυσικά πρόσωπα.
«Η οριζόντια αυτή μεταβολή του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων δεν κατάφερε παρά ένα αμφιλεγόμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Μεσο-μακροπρόθεσμα, η κατάληξη αυτής της προσέγγισης υπήρξε η πλήρης αποδιοργάνωση του δημόσιου τομέα. Με τρόπο, δηλαδή, αιφνίδιο και οριζόντιο, ο δημόσιος τομέας έχασε τη θεσμική μνήμη του» σχολίασε σχετικά.
Όπως τόνισε η κ. Γεροβασίλη, η αντιμετώπιση της απορρύθμισης στον δημόσιο τομέα, υπήρξε προτεραιότητα του κυβερνητικού έργου και με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, αποκαταστάθηκαν «από την πρώτη στιγμή η εργασιακή ειρήνη και το κύρος της δημόσιας διοίκησης».
«Στρατηγικός στόχος και επόμενο βήμα μετά την αποκατάσταση», όπως ανέφερε η υπουργός «αποτελεί η ουσιαστική ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, η παροχή, δηλαδή, τεχνογνωσίας, κατάρτισης και εργαλείων για τη βελτίωσή τους και την ενίσχυση της αποδοτικότητας της διοίκησης», ενώ όπως ανέφερε μέλημα της κυβέρνησης είναι να τεθούν οι θεσμικές εκείνες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να αποτραπεί η επανάληψη οριζόντιων πολιτικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!