Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Γεροβασίλη: Διαδικασίες χωρίς το ρουσφετολογικό στοιχείο
[Το Βήμα]: Γεροβασίλη: Διαδικασίες χωρίς το ρουσφετολογικό στοιχείο

[Το Βήμα]: Γεροβασίλη: Διαδικασίες χωρίς το ρουσφετολογικό στοιχείο

Για τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους
Για τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
«Για πρώτη φορά, δεν έχουμε τίτλους χωρίς περιεχόμενο. Έχουμε ένα τριετές πλάνο για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, το οποίο υλοποιείται σταδιακά. Ήδη, είναι σε λειτουργία η κινητικότητα στο Δημόσιο, η οποία ήρθε να αντικαταστήσει έναν βαρύ γραφειοκρατικό και ρουσφετολογικό μηχανισμό, τόνισε η κ. Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha989», αναφερόμενη παράλληλα στις υπό εξέλιξη «αντικειμενικές κρίσεις σε όλο το Δημόσιο, που έχουν να συμβούν πάνω από δέκα χρόνια».
Σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έντονη αναστροφή. Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό η προσπάθεια είναι να σχηματοποιούνται οι διαδικασίες χωρίς το στοιχείο το ρουσφετολογικό και πελατειακό».
Ερωτηθείσα σχετικά με την επερχόμενη μονιμοποίηση περίπου 2.200 πυροσβεστών πενταετούς θητείας, απάντησε: «Ενώ προσελήφθησαν το 2012 ως πενταετούς θητείας με νόμο που προηγήθηκε και όριζε ότι θα μονιμοποιηθούν, δεν κατεγράφησαν συνειδητά από την προηγούμενη κυβέρνηση ποτέ στο σύστημα “Απογραφή”, με αποτέλεσμα να έχουν καταχωρηθεί σαν συμβασιούχοι και να εμφανίζονται σαν νέες προσλήψεις όταν αναλάβαμε εμείς».
«Έγινε συζήτηση με τους θεσμούς, που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και ξεκίνησε το πρόβλημα μέχρι τώρα, όπου και αναγνωρίστηκε το πρόβλημα και το δίκαιο του αιτήματος, γι αυτό και εξαιρέθηκαν από τον κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων» πρόσθεσε η υπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!