Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Γερμανικές εκλογές – Δημοσκόπηση: Mόλις 22% για το SPD
[Το Βήμα]: Γερμανικές εκλογές – Δημοσκόπηση: Mόλις 22% για το SPD

[Το Βήμα]: Γερμανικές εκλογές – Δημοσκόπηση: Mόλις 22% για το SPD

Σε χαμηλά ποσοστά οι σοσιαλδημοκράτες του Μ. Σουλτς
Μια εβδομάδα πριν από τις γερμανικές εκλογές οι σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς παραμένουν σε χαμηλά ποσοστά. Φιλελεύθεροι και Πράσινοι δεν αποκλείουν μια συνεργασία με τους Χριστιανοδημοκράτες.
Και στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη BILD επιβεβαιώνονται τα χαμηλά ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών που διαπιστώθηκαν αυτήν εβδομάδα και σε άλλες δημοσκοπήσεις. Χάνοντας δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, το SPD συγκεντρώνει μόλις το 22% των ψήφων. Με 36% προηγείται ο συνασπισμός των “χριστιανικών κομμάτων”, δηλαδή οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ (CDU) και οι βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU). Τρίτο κόμμα είναι με 11% το δεξιό λαϊκίστικο κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Ακολουθούν με 10% το κόμμα Η Αριστερά με 9% οι Φιλελεύθεροι και με 8% Πράσινοι. Με αυτά τα δεδομένα προκύπτουν δύο πιθανοί κυβερνητικοί συνασπισμοί: είτε οι Χριστιανοδημοκράτες θα συνεχίσουν να κυβερνούν με τους Σοσιαλδημοκράτες, είτε θα επιδιώξουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους.
Κυβέρνηση με Πράσινους και Φιλελεύθερους;
Σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν τους οπαδούς τους και να αυξήσουν τα ποσοστά τους, τα δύο αυτά κόμματα πραγματοποίησαν σήμερα στο Βερολίνο συνέδρια σε μια απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων το ένα από το άλλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!