Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Γερμανικά ΜΜΕ: Μεταξύ ιδεολογίας και λιτότητας ο ΣΥΡΙΖΑ
[Το Βήμα]: Γερμανικά ΜΜΕ: Μεταξύ ιδεολογίας και λιτότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

[Το Βήμα]: Γερμανικά ΜΜΕ: Μεταξύ ιδεολογίας και λιτότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

«Βάλσαμο για την ψυχή του κόμματος το Συνέδριο»
Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι οικονομικές εξελίξεις στην Ιταλία και γενικότερα στην ευρωζώνη απασχολούν και σήμερα τον γερμανόφωνο τύπο.
«Βάλσαμο για την ψυχή του κόμματος» χαρακτηρίζει το συνέδριο η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει ενισχυμένος από το συνέδριο, αλλά παραμένει σε κατάσταση απελπισίας ενώπιον του διλήμματος ανάμεσα στην ιδεολογική καθαρότητα και σε μία έξωθεν επιβαλλόμενη λιτότητα». Μετά από την υπενθύμιση ότι οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ από το 36% στο 20%, η Tageszeitung επισημαίνει: «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν όμως και κάτι άλλο: ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν επωφελούνται (ακόμη) από την υποτιθέμενη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας θα μπορούσε ίσως να αλλάξει τα δεδομένα, αποτολμώντας περισσότερη δημοκρατία και περισσότερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα. Αλλά και πιο έντονη παρουσία στην Ευρώπη. Γνωρίζει ασφαλώς ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί να απαρνηθεί τους δογματικούς, τους ιδεολόγους και τους ουτοπιστές στο κόμμα του. Όμως αυτή η εξάρτηση είναι αμοιβαία».
Αναλυτική ανταπόκριση φιλοξενεί και η Frankfurter Allgemeine, με τον αρθρογράφο να αποδίδει όψιμα εύσημα ρεαλισμού: «Ο Τσίπρας έχει αντλήσει διδάγματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!