Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Γερμανία: Ενας νεκρός και τραυματίες σε έκρηξη σε εργοστάσιο της BASF
[Το Βήμα]: Γερμανία: Ενας νεκρός και τραυματίες σε έκρηξη σε εργοστάσιο της BASF

[Το Βήμα]: Γερμανία: Ενας νεκρός και τραυματίες σε έκρηξη σε εργοστάσιο της BASF

Η εταιρεία χημικών έκλεισε ορισμένες μονάδες παραγωγής
Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και ορισμένοι αγνοούνται έπειτα από εκρήξεις που σημειώθηκαν την Δευτέρα σε δύο γερμανικά χημικά εργοστάσια που ανήκουν στην BASF, αναγκάζοντας τη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία χημικών να κλείσει ορισμένες μονάδες παραγωγής.
Η BASF ανέφερε πως σημειώθηκε μια έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά στη διάρκεια εργασιών σε αγωγούς στη βόρεια περιοχή του λιμανιού του εργοστασίου της στο Λουντβιχσχάφεν, όπου βρίσκεται η έδρα της, γύρω στις 11:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδας).
Άνθρωποι τραυματίστηκαν και ορισμένοι εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Διερευνά τα αίτια της έκρηξης και κλείνει δύο μονάδες ατμοπυρόλυσης, μεγάλες εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται σημαντικά βασικά χημικά συστατικά, καθώς και ορισμένες άλλες μονάδες.
Ο Δήμος του Λουντβιχσχάφεν συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν να βγουν από το σπίτι τους και να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρά τους.
Η εγκατάσταση στο Λουντβιχσχάφεν, περίπου 80 χλμ. νότια της Φρανκφούρτης, είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως συγκρότημα χημικών, καλύπτοντας μια περιοχή δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων και απασχολώντας 39.000 εργάτες, σύμφωνα με την BASF.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!