Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: DW – Γερμανία: Οι αγωνίες πίσω από τον προεκλογικό αγώνα
[Το Βήμα]: DW – Γερμανία: Οι αγωνίες πίσω από τον προεκλογικό αγώνα

[Το Βήμα]: DW – Γερμανία: Οι αγωνίες πίσω από τον προεκλογικό αγώνα

O προεκλογικός αγώνας βαρετός και η νίκη της Α. Μέρκελ δεδομένη; Λάθος, εκτιμά έρευνα του ινστιτούτου Ράινγκολντ
O προεκλογικός αγώνας βαρετός και η νίκη της Α. Μέρκελ δεδομένη; Λάθος, εκτιμά έρευνα του ινστιτούτου Ράινγκολντ, η οποία επισημαίνει ότι κάτω από την επιφάνεια η γερμανική κοινωνία είναι απογοητευμένη και….βράζει.
50 αναλυτικές συνεντεύξεις πραγματοποίησε με ισάριθμους ψηφοφόρους το γερμανικό ινστιτούτο έρευνας της αγοράς Ράινγκολντ. Παρά το γεγονός ότι οι ερωτηθέντες ανήκουν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και προέρχονται τόσο από την δυτική όσο και την ανατολική Γερμανία, το δείγμα θεωρείται υπερβολικά μικρό για να καταστήσει αντιπροσωπευτική την έρευνα.
Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει το ινστιτούτο παρουσιάζουν ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Οι ερωτηθέντες βλέπουν τη Γερμανία ως μια εγκαταλειμμένη χώρα, με σχολικά κτήρια σε κακή κατάσταση, επικίνδυνες συνοικίες πόλεων, μόνιμα κυκλοφοριακά προβλήματα, μυστικές συμφωνίες πολιτικών και βιομηχανίας και κοινωνική αδικία. Την ίδια στιγμή ανησυχία στους συνεντευξιαζόμενους εξακολουθεί να προκαλεί το προσφυγικό. Από τη μια πλευρά θέλουν να βοηθήσουν και από την άλλη φοβούνται ότι αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς η μετανάστευση θα αλλάξει σε λίγα χρόνια το πρόσωπο της χώρας. Από τους πολιτικούς οι ερωτηθέντες αναμένουν απαντήσεις, οι οποίες όμως δεν δίνονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!