Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Οι Γερμανοί τουρίστες προτίμησαν φέτος Ισπανία και Ελλάδα
[Το Βήμα]: Οι Γερμανοί τουρίστες προτίμησαν φέτος Ισπανία και Ελλάδα

[Το Βήμα]: Οι Γερμανοί τουρίστες προτίμησαν φέτος Ισπανία και Ελλάδα

Σύμφωνα με την γερμανική Εταιρία Καταναλωτικής Έρευνας
Οι γερμανοί τουρίστες απέφυγαν λόγω επιθέσεων και πολιτικών κρίσεων κλασικούς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και οι βορειοαφρικανικές χώρες και στράφηκαν στην Ισπανία, την Ελλάδα, αλλά και την Γερμανία.
Γεμάτες παραλίες σε βόρεια και βαλτική θάλασσα, άδεια ξενοδοχεία στην Τουρκία. Μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και τις πολιτικές κρίσεις πολλοί Γερμανοί απέφυγαν φέτος το καλοκαίρι κλασικούς τουριστικούς προορισμούς. Επιλογή με αρνητικές επιπτώσεις για τους μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι καταγράφουν στα κλείσιμο της καλοκαιρινής περιόδου μειώσεις 7% στον τζίρο τους, σύμφωνα με την γερμανική Εταιρία Καταναλωτικής Έρευνας (GfK).
Πολλοί Γερμανοί προτίμησαν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές στη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ισπανία από ό,τι σε Τουρκία και Αίγυπτο. Κυρίως η Ισπανία επωφελήθηκε φέτος από τις διεθνείς εξελίξεις. Σύμφωνα με την Ισπανική Στατιστική Υπηρεσία (INE) μόνο τον Αύγουστο περισσότεροι από 10 εκ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα. Συνολικά τους πρώτους 8 μήνες του χρόνου η Ισπανία κατέγραψε ρεκόρ τουριστών με 52,5 εκ. επισκέπτες, 10% περισσότερους από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο το 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!