Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Γαλλία: Άμεση σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Χαλέπι
[Το Βήμα]: Γαλλία: Άμεση σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Χαλέπι

[Το Βήμα]: Γαλλία: Άμεση σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Χαλέπι

Μετά την ανακατάληψη από το στρατό των ανταρτοκρατούμενων περιοχών
Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στο Χαλέπι, μία ημέρα μετά την ανακατάληψη μεγάλου μέρους του ανταρτοκρατούμενων περιοχών από τον Συριακό Στρατό, ζήτησε την Τρίτη ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.
«Περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή μέτρα για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες και να μπορέσει να περάσει χωρίς εμπόδια ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε ο Ερό σε ανακοίνωσή του.
Ο Συριακός Στρατός και οι σύμμαχοί του ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ανακατέλαβαν μεγάλο μέρος του ανταρτοκρατούμενου ανατολικού Χαλεπιού, εκδιώχνοντας τους σύρους αντάρτες από το σημαντικότερο προπύργιό τους.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη στη Νέα Υόρκη.
Η ολοκληρωτική πτώση του Ανατολικού Χαλεπιού θα επέφερε τη χειρότερη ήττα για τους σύρους αντάρτες από την έναρξη του εμφυλίου το 2011.
Αφού αντιστάθηκαν στη σφοδρή πολιορκία του συριακού στρατού και των ρώσων συμμάχων από τον Ιούλιο, σχεδόν 10.000 άμαχοι έφυγαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των καταστροφικών βομβαρδισμών.
Περίπου 6.000 κατέφυγαν στη συνοικία Σέιχ Μάκσουντ που ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις και οι υπόλοιποι προς άλλες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!