Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: Φρανκφούρτη με αρκετή Ελλάδα
[Το Βήμα]: Φρανκφούρτη με αρκετή Ελλάδα

[Το Βήμα]: Φρανκφούρτη με αρκετή Ελλάδα

Ανοιξε σήμερα τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου
Ξεκίνησε και φέτος η μεγάλη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης. Τιμώμενες οι λογοτεχνίες της Ολλανδίας και της Φλάνδρας, θεματικό αφιέρωμα στην τέχνη, μεγάλες και μικρές ελληνικές εκπλήξεις.
Εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ επίσημα και άνοιξε σήμερα τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο εμπορείο του βιβλίου και των ιδεών στον κόσμο. Τα φετινά μεγέθη: 7.000 εκθέτες από 100 χώρες, 600 συγγραφείς και 4.000 εκδηλώσεις, οι επισκέπτες αναμένεται να φθάσουν τις 300.000. Οι φετινές ιδέες: να αξιοποιηθούν τα σημερινά ρευστά όρια ανάμεσα στην τέχνη και το εμπόριο, τη μόδα και το ντιζάιν, το lifestyle και τα νέα μέσα.
Σύμβολο αυτού του αμαλγάματος ένας υπέρβαρος τόμος αξίας 2.000 ευρώ με τίτλο „A Bigger Book“του αντισυμβατικού βρετανού ζωγράφου Ντέιβιντ Χόκνεϊ, ο οποίος στη δεκαετία του εξήντα είχε εικονογραφήσει και τα ερωτικά ποιήματα του Καβάφη. Μιλώντας χθες στη εναρκτήρια συνέντευξη τύπου ο Χόκνεϊ έδειξε πίνακες ζωγραφισμένους στο iPad του και ανακήρυξε την ταμπλέτα στο «νέο θαυμαστό μέσο» της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!