Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: Φεστιβάλ Κολωνού: Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη
[Το Βήμα]: Φεστιβάλ Κολωνού: Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

[Το Βήμα]: Φεστιβάλ Κολωνού: Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη το Σάββατο στο θέατρο του λόφου
Τη μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη «8 Οκτωβρίου 1838. Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα» με την Ελένη Ουζουνίδου, παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 20.30.
«Με την Ελένη Ουζουνίδου μας συνδέει κοινός χρόνος εργασίας σε πολλά και διαφορετικά. Αριστοφάνης, Λούλα Αναγνωστάκη, Ντάριο Φο. Γνωρίζω καλά τον ήχο και το μέτρο της. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο προφορικό κείμενο του Γέρου του Μωριά είναι απόλυτα χρήσιμο ν’ ακουστεί στις μέρες μας. Η μικρή πενταμελής ομάδα των σταθερών μου συνεργατών ηθοποιών – τραγουδιστών θα συνοδεύσει με μέλος και όρχηση την εκλεκτή πρωταγωνίστρια.
Στο πιάνο θα συνοδεύσω ο ίδιος». Ο Σταμάτης Κραουνάκης, με αυτά τα λίγα λόγια δίνει το στίγμα της παράστασης του Σαββάτου.
Η πνευματική παρακαταθήκη του Θόδωρου Κολοκοτρώνη προς τη νέα γενιά – ο Λόγος του στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα – η επικαιρότητα των νοημάτων της Ομιλίας, πηγή σκέψεων και διδαγμάτων και η συμβολή του αγράμματου αυτού ήρωα της επανάστασης στην αφύπνιση του Ελληνικού Γένους, στάθηκε η αφορμή έμπνευσης για το Σταμάτη Κραουνάκη να προσεγγίσει το Λόγο του Γέρου του Μοριά και να δημιουργήσει μία μελοποιημένη παράσταση, με πρωτότυπη μουσική του δημιουργού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!