Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Φάμελλος: Άμεσα οι διαγωνισμοί για τα νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων
[Το Βήμα]: Φάμελλος: Άμεσα οι διαγωνισμοί για τα νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων

[Το Βήμα]: Φάμελλος: Άμεσα οι διαγωνισμοί για τα νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων

Εφ’ όλης της ύλης για σχέδια, νομοθεσία, θεσμούς και φορείς διαχείρισης
Μέσα στον Δεκέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) ώστε να προκηρυχθούν άμεσα οι διαγωνισμοί για τα νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων εντός του 2017. Αυτό επεσήμανε σήμερα, Δευτέρα, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας σε δημοσιογράφους. Όπως ανέφερε, ήδη έχει ανακοινωθεί η χρηματοδότηση των δύο πρώτων έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Ήπειρο και στο Αιγάλεω Αττικής.
Την Τετάρτη μάλιστα ο κ. Φάμελλος θα συναντηθεί με την περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, καθώς μετά την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ένταξη των πρώτων έργων σε κοινοτική χρηματοδότηση.
Τις επόμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος αναμένεται να συναντηθεί και με εκπροσώπους του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος προκειμένου να συζητήσουν για την… καυτή πατάτα των επικίνδυνων αποβλήτων . Από τις αρχές Σεπτεμβρίου «τρέχει» ευρωπρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ διότι καθυστέρησε να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία περί αποβλήτων.
Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου είχε ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη για άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού για τη δημιουργία ΧΥΤΕΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων), παράλληλα με τη λειτουργία μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!