Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Ο Ευ. Τσακαλώτος 20ος στις 28 προσωπικότητες του Politico για το 2018
[Το Βήμα]: Ο Ευ. Τσακαλώτος 20ος στις 28 προσωπικότητες του Politico για το 2018

[Το Βήμα]: Ο Ευ. Τσακαλώτος 20ος στις 28 προσωπικότητες του Politico για το 2018

Ποιο το μυστικό του έλληνα υπουργού Οικονομικών
O υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται 20ος στη λίστα του Politico με τις 28 προσωπικότητες της Ευρώπης με καθοριστικό ρόλο για το 2018, ως ο βασικός παράγοντας για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
To Politico σημείωνει ότι όταν ο Ευ. Τσακαλώτος ανέλαβε τη θέση του το καλοκαίρι του 2015, λίγοι περίμεναν μεγάλα πράγματα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο περιζήτητος προκάτοχός του, έφερε την Ελλάδα στο χείλος του οικονομικού Αρμαγεδδώνα, ανταγωνίζοντας τους πιστωτές της Αθήνας με μια στάση διαβόητης περίθαλψης προς τις υποχρεώσεις της διάσωσης.
Η Ευρώπη είχε λίγη εμπιστοσύνη ότι ο Ευ. Τσακαλώτος, ένας άλλος οικονομολόγος με αριστερές απόψεις, θα ήταν πολύ διαφορετικός. Ανησυχώντας για την αγωνία της Αθήνας, η Γερμανία έσπευσε να στείλει ένα σχέδιο για να δώσει στην Ελλάδα μια δυνατότητα προσωρινής εξόδου από την ευρωζώνη, αποτέλεσμα που σχεδόν σίγουρα θα είχε ως αποτέλεσμα ένα μόνιμο «Grexit».
Ο Ευ. Τσακαλώτος, μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, εξέπληξε πολλούς συμφωνώντας σε ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ.
«Το μυστικό του: να πείσει τους συναδέλφους του στην Ευρωομάδα ότι παρά το κομμουνιστικό παρελθόν του, δεν ενδιαφερόταν να είναι ένα άλλο λαϊκίστικο poster-boy» τονίζεται στο Politico.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!