Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: Εθνικό Θέατρο: Το ρεπερτόριο της σεζόν 2017 – 2018
[Το Βήμα]: Εθνικό Θέατρο: Το ρεπερτόριο της σεζόν 2017 – 2018

[Το Βήμα]: Εθνικό Θέατρο: Το ρεπερτόριο της σεζόν 2017 – 2018

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της χρονιάς
Μια μεγάλη σκάλα και ένα ρήμα είναι το μοτό της φετινής σεζόν για το Εθνικό Θέατρο. Κόκκινο φόντο, μια μπλε σκάλα που περνάει μέσα από σύννεφα και ένα «Ανεβαίνουμε» είναι το σύνθημα για φέτος. Σύνθημα που σηματοδοτεί την πρόθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Στάθη Λιβαθινού για ψηλούς στόχους και ακόμα υψηλότερα οράματα.
Στο Σχολείον της Ειρήνης Παππά στην Πειραιώς το πρωί της Τρίτης ο Λιβαθινός μας ξεδίπλωσε το όραμα του για το μέλλον του Εθνικού Θεάτρου, ένα μέλλον που βασίζεται στην εκπαίδευση και για το οποίο εκείνος και η ομάδα του υποσχέθηκε να εργαστεί με συνέπεια και συνέχεια. Όπως κάνει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με το θέατρο.
Πριν ακούσουμε όμως για παραστάσεις και δράσεις, πριν μας πει τους βασικούς άξονες και τις παραγωγές που θα δούμε αυτή τη σεζόν ένα πράγμα φαντάζει τόσο σημαντικό που σχεδόν επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα για τα οποία άλλωστε θα έχουμε τόσους μήνες μπροστά μας να μιλάμε.
Η Δραματική Σχολή του Εθνικού θα μεταφερθεί οριστικά πια στο Σχολείον της Ειρήνης Παππά και επιτέλους τα όνειρα τόσων ταλαντούχων νέων ανθρώπων που βρουν το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνουν πραγματικότητα.
Στο ίδιο πλαίσιο και πάντα με γνώμονα την εκπαίδευση ο Λιβαθινός αναφέρθηκε «στην εκπαίδευση των νέων επαγγελματιών του θεάτρου, την εξειδίκευση και μετεκπαίδευση των καλλιτεχνών αλλά και την εκπαίδευση του κοινού, των σημερινών θεατών και των θεατών του μέλλοντος».
Στα σχέδια του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι ακόμα η ενίσχυση και προώθηση του σύγχρονου ελληνικού έργου, τόσο στην αφιερωμένη πλέον σε αυτό Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» όσο και με μία σειρά άλλων δράσεων, με εξέχουσα ανάμεσά τους το Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου, η εξωστρέφεια και το άνοιγμα σε συνεργασίες με το εξωτερικό, οι ανταλλαγές, οι φιλοξενίες, τα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Αξίζει να σημειωθεί η θεσμοθέτηση του Διεθνούς Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με σκοπό τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από μια σύγχρονη προοπτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!