Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: Εθνικό Αστεροσκοπείο: Ταξίδι στο μαγικό κόσμο της φύσης
[Το Βήμα]: Εθνικό Αστεροσκοπείο: Ταξίδι στο μαγικό κόσμο της φύσης

[Το Βήμα]: Εθνικό Αστεροσκοπείο: Ταξίδι στο μαγικό κόσμο της φύσης

Εκπαιδευτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες
Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της φύσης με όχημα την επιστήμη προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.Πειράματα, συζητήσεις, παρατήρηση του νυχτερινού αττικού ουρανού με τη βοήθεια τηλεσκοπίων, είναι μερικές από τις πλούσιες εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν και οι οποίες απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.
Ο φορέας ανοίγει τις πύλες του στο κοινό και απαντά σε βασικά ερωτήματα: Πώς μας ζεσταίνει ο ήλιος; Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν; Πόση απόσταση μας χωρίζει από τα αστέρια; Τι προκαλεί έναν σεισμό και πώς δημιουργούνται οι κεραυνοί;
Το πλήρες πρόγραμμα των επιμορφωτικών προγραμμάτων που υλοποιεί το Αστεροσκοπείο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του www.noa.gr ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν αναλυτικές πληροφορίες καλώντας στον αριθμό 2103490000.
Ορισμένες από τις δράσεις που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα είναι οι εξής:
• Νέο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Science, Technology, Engineering, Mathematics. Ένας νέος εκπαιδευτικός κύκλος που ξεκινά το Νοέμβριο με έμφαση στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανολογία και τα Μαθηματικά βάσει των αρχών της Διεπιστημονικότητας και του STEM για παιδιά ηλικίας 10-13 χρονών. Ο πρώτος κύκλος εργαστηρίων έχει θέμα: “Διαστημικές Αποστολές .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!