Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Εσθονή βουλευτής προς Στ. Κοντονή: Η αιτιολόγηση της απόφασής σας ήταν απλά τέλεια!
[Το Βήμα]: Εσθονή βουλευτής προς Στ. Κοντονή: Η αιτιολόγηση της απόφασής σας ήταν απλά τέλεια!

[Το Βήμα]: Εσθονή βουλευτής προς Στ. Κοντονή: Η αιτιολόγηση της απόφασής σας ήταν απλά τέλεια!

Για την αποχή του από το συνέδριο
Επιστολή προσωπικής του επιβράβευσης, ως προς τη στάση που τήρησε στο πολύκροτο θέμα του συνεδρίου στην Εσθονία, κοινοποιεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Η επιστολή φέρει την υπογραφή της εσθονής βουλευτή Oudekki Loone, μέλους του κεντρώου κόμματος της Εσθονίας (του μεγαλύτερου από τον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό) και είναι άκρως κολακευτική για τον υπουργό, με αποκορύφωμα τον χαρακτηρισμό «απλά τέλεια!» για την αιτιολόγηση της απόφασης του υπουργού να μην παραστεί στο συνέδριο.
Η κυρία Loone εκφράζει «αληθινή ευγνωμοσύνη και σεβασμό» για την απόφαση του υπουργού και της Ελληνικής Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο «αποτρόπαιο» συνέδριο με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».
«Η αιτιολόγηση της απόφασής σας ήταν απλά τέλεια!», τονίζει η βουλευτής.
Και προσθέτει: «Δυστυχώς, τέτοιου είδους προσπάθειες σιωπηρής δικαιολόγησης του ναζιστικού καθεστώτος και της ναζιστικής ιδεολογίας είναι έντονα παρούσες στη σημερινή πολιτική ζωή της Εσθονίας. Η δική μου απόφαση να γιορτάσω την 9η Μαΐου ως ημέρα νίκης για τις συμμαχικές δυνάμεις στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο προκάλεσε οργή σε πολλούς δημοσιογράφους και πολιτικούς. Προκάλεσε όμως και ένα κύμα υποστήριξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!