Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Εργο της ΥΠΑ ανέλαβε η Space Hellas
[Το Βήμα]: Εργο της ΥΠΑ ανέλαβε η Space Hellas

[Το Βήμα]: Εργο της ΥΠΑ ανέλαβε η Space Hellas

Θα προμηθεύσει και εγκαταστήσει έναντι €1,14 εκατ. σύστημα τηλεπικοινωνιών
H Space Hellas ανέλαβε μέσω διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, την προμήθεια, εγκατάσταση και παράδοση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Συστήματος Μεταγωγής Αεροναυτικών Μηνυμάτων AFTN/CIDIN/AMHS. Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 1.140.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και η διάρκεια υλοποίησης σε 16 μήνες.
Το νέο σύστημα HACAS (Hellenic AFTN/ CIDIN/ AMHS System) πρόκειται να αποτελέσει το νέο Διεθνές Κέντρο Επικοινωνιών Αθηνών, το οποίο είναι κόμβος του Παγκόσμιου Δικτύου Σταθερών Αεροναυτικών Τηλεπικοινωνιών.
Σκοπός του έργου, είναι η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν στην αποστολή, λήψη και μεταγωγή Αεροναυτικών μηνυμάτων με τον πλέον ευέλικτο, αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο.
Για το σκοπό αυτό θα αντικατασταθεί το υπάρχον σύστημα με νέο της εταιρείας Frequentis που υιοθετεί τις διεθνείς απαιτήσεις και πρότυπα ICAO και SES (Single European Sky).
Το νέο σύστημα αξιοποιεί πλήρως τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, με τη χρήση ανοικτών προτύπων και COTS (Commercial Off The Self) εξοπλισμού και λογισμικού, προσφέροντας υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με υψηλή διαθεσιμότητα.
Παράλληλα, η Space Hellas θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει όλο τον απαραίτητο συνοδευτικό εξοπλισμό πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καθώς επίσης και τα απαραίτητα συστήματα για την προστασία της διαθέσιμης πληροφορίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!