Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Εργασίες «αναμόρφωσης» του περιβαλλοντικού πάρκου Σχιστού
[Το Βήμα]: Εργασίες «αναμόρφωσης» του περιβαλλοντικού πάρκου Σχιστού

[Το Βήμα]: Εργασίες «αναμόρφωσης» του περιβαλλοντικού πάρκου Σχιστού

Τα βήματα για την αναδιαμόρφωση – Στόχος να είναι έτοιμο το φθινόπωρο
Το «Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού» υπάρχει και όμως λίγοι το γνωρίζουν. Ίσως το έμαθαν παλιά (το 1998) σε εγκαίνια του στα οποία πήραν μέρος υπουργοί και στελέχη τοπικών αρχών. Και μετά τα εγκαίνια η εγκατάλειψη.
Το αποτέλεσμα ήταν σε πολλά σημεία ασυνείδητοι να ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια, να καταστραφούν και να λεηλατηθούν τα παιγνίδια στις παιδικές χαρές και τα «περίπτερα», που προορίζονταν για διοικητήριο και αναψυκτήριο το οποίο μετατράπηκε σε στάνη, να έχουν αφαιρεθεί μεταλλικά εξαρτήματα, παιχνίδια παιδικής χαράς, ιστοί φωτισμού ακόμη και σωληνώσεις εξαέρωσης του παραγόμενου βιοαερίου και μέχρι σήμερα αποτελούσε μοναδικό παράδειγμα εγκατάλειψης ενός από τους λίγους αξιοποιημένους ελεύθερους χώρους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Η «μεταμόρφωση» του χώρου
Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα που ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά αποφάσισαν να κάνουν κάτι για την «μεταμόρφωση» του χώρου που φτιάχτηκε επάνω σε τόνους σκουπιδιών και είχε μετατραπεί σε εστία ρύπανσης.
Σημειώνεται ότι ο χώρος για τη διαμόρφωση του οποίου σε πάρκο δαπανήθηκαν 4,5 δις δραχμές ανήκει στον ΟΔΕΠ (Οργανισμός Διαχείρισης Εκκλησιαστική Περιουσίας) από τον οποίο τον μισθώνει ο Σύνδεσμος και έτσι πληρώνει ένα ενοίκιο της τάξης των 1.200 ευρώ μηνιαίως στην οικονομική υπηρεσία της Εκκλησίας στην οποία η έκταση «πέρασε» με δικαστική απόφαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!