Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Η επόμενη ημέρα μετά το ιταλικό δημοψήφισμα
[Το Βήμα]: Η επόμενη ημέρα μετά το ιταλικό δημοψήφισμα

[Το Βήμα]: Η επόμενη ημέρα μετά το ιταλικό δημοψήφισμα

Τα σενάρια και ο προβληματισμός των αγορών από την άνοδο του λαϊκισμού
Μετά το Brexit και τις αμερικανικές εκλογές, το ιταλικό δημοψήφισμα της Κυριακής αυξάνει τη νευρικότητα των αγορών καθώς θα μπορούσε να ανοίξει την «πόρτα» σε πρόωρες εκλογές αλλά και να έχει επιπτώσεις στο ήδη προβληματικό τραπεζικό σύστημα της χώρας, την ώρα που η κεντρική τράπεζά της προειδοποίησε πως οι τρεις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια.
Η Citigroup στο βασικό της σενάριο αναμένει επικράτηση του «όχι». Παρότι πάνω από το 40% του εκλογικού σώματος φαίνεται να αντιτίθεται στο ευρώ, ο πολιτικός κίνδυνος θα παραμείνει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Κυριακής. Καθώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας παραμένει ευάλωτο, ανάλογα με την αντίδραση των αγορών ενδεχομένως να κινηθεί και η στάση του Μάριο Ντράγκι σχετικά με πιθανές αγορές ιταλικών ομολόγων και ενδεχόμενη τροποποίηση του προγράμματος τυπώματος χρήματος της ευρωτράπεζας.
Παραίτηση Ρέντσι ή υπηρεσιακή κυβέρνηση;
Για τη Nomura αν επικρατήσει το «όχι» τα σενάρια θέλουν ή την παραίτηση Ρέντσι που θα οδηγήσει άμεσα τη χώρα σε εκλογές ή τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές μετά την αλλαγή του εκλογικού νόμου ή θα περιμένει τις προγραμματισμένες εκλογές του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!