Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 7 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: Επίτιμος δημότης της Κω ο Θανάσης Βαλτινός
[Το Βήμα]: Επίτιμος δημότης της Κω ο Θανάσης Βαλτινός

[Το Βήμα]: Επίτιμος δημότης της Κω ο Θανάσης Βαλτινός

«Για την προσφορά του στις τέχνες και τα γράμματα συμβάλλοντας στη διεθνή ανάδειξη της αξίας του ελληνικού πολιτισμού»
Επίτιμος δημότης της Κω ανακηρύχθηκε ο πεζογράφος, ακαδημαϊκός και τέως πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 6 Αυγούστου στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κω (Χάνι).
Μία ημέρα πριν από την πανσέληνο του Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του μουσείου, και ενώ το νησί αγωνίζεται δυναμικά να ανακάμψει από τα τραύματα του σεισμού του Ιουλίου, οι τοπικές αρχές και οι δημότες της Κω κατέκλυσαν το Χάνι για να τιμήσουν τον έλληνα συγγραφέα «αναγνωρίζοντας την αγάπη του για την Κω, το ήθος και την πολυσχιδή προσωπικότητά του, το πλούσιο συγγραφικό του έργο και την προσφορά του στις τέχνες και τα γράμματα συμβάλλοντας στη διεθνή ανάδειξη της αξίας του ελληνικού πολιτισμού», σύμφωνα με τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία διάβασε ο πρόεδρός του Αντώνης Κρητικός.
«Ο Δήμος της Κω αισθάνεται ξεχωριστή υπερηφάνεια ανακηρύσσοντας ως επίτιμο δημότη τον Θανάση Βαλτινό. Έναν άνθρωπο που η δραστηριότητά του εκτείνεται πέραν της ιδιότητας του συγγραφέα. Έναν κατεξοχήν πνευματικό άνθρωπο, εραστή του πνεύματος και της τέχνης», ανέφερε στην προσφώνηση του τιμώμενου ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, συνεχίζοντας: «Ο Θανάσης Βαλτινός στα έργα του κατάφερε να αναδείξει ένα κυρίαρχο στοιχείο: τη γνησιότητα. Είναι ο χαρακτήρας του η γνησιότητα. Προσδιορίζει τους κώδικες και τον τρόπο ζωής του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!