Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Επίσκεψη στη Λιβύη του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά
[Το Βήμα]: Επίσκεψη στη Λιβύη του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά

[Το Βήμα]: Επίσκεψη στη Λιβύη του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά

Θα εξεταστούν οι δυνατόητες για μια θετική ατζάντα συνεργασίας
Τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλει στην ενίσχυση της Λιβύης, μεταφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με την επίσκεψή του στην Τρίπολη. O YΠΕΞ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της -αναγνωρισμένης από τους διεθνείς οργανισμούς- κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Φαγέζ αλ Σαράτζ και τον υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ Τάχα Σιάλα.
Ο κ. Κοτζιάς θα εξετάσει με τους Λίβυους συνομιλητές του τις δυνατότητες για συντονισμένη δράση με τις Αρχές της χώρας στη βάση μιας θετικής ατζέντας συνεργασίας.
Η Ελλάδα, όπως θα τονίσει ο κ. Κοτζιάς, είναι έτοιμη να συνδράμει τη Λιβύη στον τομέα οικοδόμησης λειτουργικών θεσμών κράτους δικαίου, τόσο διμερώς όσο και μέσω της αποστολής της ΕΕ EUBAM Libya, για την διαχείριση των συνόρων που εδρεύει προσωρινά στην Τύνιδα.
Αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη προς την Ευρώπη, η ΕΕ αποφάσισε τον Ιούνιο του 2015 την έναρξη της επιχείρησης EUNAVFORMED Sophia για την ανάσχεση του μεταναστευτικού ρεύματος.
Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα της επιχείρησης είναι ενθαρρυντικά, καθώς έχει συμβάλει στη διάσωση άνω των 50.000 ανθρώπων που επιχείρησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με αυτοσχέδιες λέμβους, θέτοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!