Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Επένδυση 9 εκατ. ευρώ από τη Νέα Ηλέκτρα
[Το Βήμα]: Επένδυση 9 εκατ. ευρώ από τη Νέα Ηλέκτρα

[Το Βήμα]: Επένδυση 9 εκατ. ευρώ από τη Νέα Ηλέκτρα

Εξαγόρασε κάτοχο άδειας φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 8,99 MW
Tην εξαγορά της εταιρείας ATEN Α.Ε., κάτοχο αδείας ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 8,99 MW στην Κεντρική Ελλάδα ανακοίνωσε η Νέα Ηλέκτρα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η εταιρεία, η ATEN A.E. εξασφάλισε ταρίφα ύψους 0,08255 ευρώ/kWh το Δεκέμβριο του 2016συμμετέχοντας στον πιλοτικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Ο πιλοτικός διαγωνισμός, εξασφάλισε ταρίφες για συνολικά 35 MW σε φωτοβολταϊκά έργα μεγάλης κλίμακας. Η ATEN A.E. αποκτώντας το 25% της συνολικής ισχύος που δόθηκε μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού για το 2016 στην Ελλάδα, με ένα μόνο πάρκο, αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα, λόγω των οικονομιών κλίμακος που θα δημιουργηθούν.
Η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ, μητρική εταιρεία της Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2007 και προγραμματίζει την κατασκευή του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου των 8,99 MW εντός του 2017, μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ πιστή στη στρατηγική να χρησιμοποιεί, σε όλα της τα έργα, πανέλα υψηλής ποιότητας, προγραμματίζει να τοποθετήσει τα πανέλα υψηλής απόδοσης του μακρόχρονου συνεργάτη της aleo solar GmbH.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!