Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: Ενα «Φορτηγό» πηγή του τραγουδιού
[Το Βήμα]: Ενα «Φορτηγό» πηγή του τραγουδιού

[Το Βήμα]: Ενα «Φορτηγό» πηγή του τραγουδιού

Τρεις νέοι μουσικοί που θα συνεργαστούν με τον Διονύση Σαββόπουλο μας μιλούν για το «Φορτηγό»
Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από την κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου «Φορτηγό» και ο δημιουργός του, ο Διονύσης Σαββόπουλος, θα τιμήσει την επέτειο τραγουδώντας τα 12 τραγούδια του στην αίθουσα του «Παρνασσού» τις Παρασκευές 2 και 9 Δεκεμβρίου και τα Σάββατα 3 και 10 Δεκεμβρίου. Επί σκηνής θα τον συνοδεύσουν τρεις χαρισματικοί νέοι μουσικοί/τραγουδοποιοί, η Κατερίνα Πολέμη, ο Θέμος Σκανδάμης και η Εύη Μάζη, από τους οποίους ζητήσαμε να μας εξηγήσουν τι σημαίνει για αυτούς το «Φορτηγό» και πόσο τούς έχει επηρεάσει στη ζωή αλλά και στη μουσική πορεία τους.
«Το “Φορτηγό” είναι για μένα σαν ένα μικρό πανεπιστήμιο ζωής-μουσικής» λέει η Κατερίνα Πολέμη μιλώντας για τον συνδυασμό «της παιδικότητας με τη σοφία του γέρου, της απλότητας με την πολυπλοκότητα, του ουράνιου με το γήινο… Μου αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόση ομορφιά υπάρχει σ’ αυτόν τον πλανήτη, πόση διαφορετικότητα, πόσες αντιθέσεις και πόση έμπνευση μπορείς να ζήσεις και να μεταδώσεις συνδυάζοντάς τα. Αγαπώ το μπαστάρδεμα και αγαπώ τους συνδυασμούς αντιθέσεων, αλλά και το ενδιάμεσα… Εκεί που μάλλον κατοικεί η ισορροπία».
Για τον Θέμο Σκανδάμη το «Φορτηγό» είναι αυτό που τον πήρε στην καρότσα του όταν ήταν 15 χρονών και του έδειξε μια Ελλάδα τραχιά και βασανισμένη, αλλά και λυρική και παθιασμένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!