Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: ΕΛΣΤΑΤ: Ακόμα ισχυρότερη η ανάκαμψη του γ’ τριμήνου
[Το Βήμα]: ΕΛΣΤΑΤ: Ακόμα ισχυρότερη η ανάκαμψη του γ’ τριμήνου

[Το Βήμα]: ΕΛΣΤΑΤ: Ακόμα ισχυρότερη η ανάκαμψη του γ’ τριμήνου

Τι αναφέρουν τα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη

Ακόμα ισχυρότερη από την πρώτη εκτίμηση είναι η δεύτερη μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο. Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση του ΑΕΠ έφτασε το 1,8% σε ετήσια μέτρηση (πρώτη εκτίμηση 1,5%) και σε τριμηνιαία το 0,8% (πρώτη εκτίμηση 0,5%).

Με βάση αυτά τα στοιχεία, προκύπτει ότι η οικονομία τους πρώτους εννέα μήνες του έτους έχει περάσει σε οριακό θετικό πρόσημο (0,1% του ΑΕΠ). Θυμίζεται ότι με βάση τον προϋπολογισμό για το σύνολο της χρονιάς, ο στόχος είναι για ύφεση της τάξης του 0,3%.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2016 με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 0,3% του ΑΕΠ και των επενδύσεων κατά 1,7% του ΑΕΠ. Οι εξαγωγές σημειώνουν άνοδο σε ποσοστό 3,7%, ενώ οι εισαγωγές κάμψη κατά 10,2%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 3ο τρίμηνο του 2016, παρουσίασε αύξηση κατά 1,6% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2015, έναντι της αύξησης 1,2% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 3ου τριμήνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!