Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Το Βήμα]: Οι Ελληνίδες Γυναίκες στην Επιστήμη για το 2016
[Το Βήμα]: Οι Ελληνίδες Γυναίκες στην Επιστήμη για το 2016

[Το Βήμα]: Οι Ελληνίδες Γυναίκες στην Επιστήμη για το 2016

Οι δρες Καλλιόπη Δασύρα, Ελένη Ευθυμιάδου και Μαρία Μπραουδάκη απέσπασαν τα εφετινά Ελληνικά Βραβεία L’Oréal-UNESCO
Για 9η συνεχή χρονιά η L’Oréal Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO τίμησαν τρεις διακεκριμένες ερευνήτριες με τα «Ελληνικά Βραβεία 2016 L’Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη».

Πρόκειται για την δρα Καλλιόπη Δασύρα, μεταδιδακτορική ερευνήτρια αστροφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), την δρα Ελένη Ευθυμιάδου, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ και την δρ Μαρία Μπραουδάκη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2006 μέχρι το 2016, η L’Oréal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO έχουν τιμήσει με τα «Ελληνικά Βραβεία L’Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη » συνολικά 26 νεαρές μεταδιδακτορικές ερευνήτριες ηλικίας μέχρι 38 ετών, στους κλάδους των Βιοεπιστημών και των Φυσικών Επιστημών. Πέρα από την ηθική επιβράβευση, τα βραβεία έχουν σκοπό να ενθαρρύνουν τις νέες Ελληνίδες επιστήμονες στη συνέχιση της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας και για τον λόγο αυτόν, συνοδεύονται από οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ.

Η δρ Καλλιόπη Δασύρα

Το 2002, η δρ Καλλιόπη Δασύρα ολοκλήρωσε της σπουδές της στην Φυσική και το 2003 το μεταπτυχιακό της στην Αστροφυσική, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!