Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Εκτός του συστήματος myschool ζητούν να μείνουν οι σχολάρχες
[Το Βήμα]: Εκτός του συστήματος myschool ζητούν να μείνουν οι σχολάρχες

[Το Βήμα]: Εκτός του συστήματος myschool ζητούν να μείνουν οι σχολάρχες

Θα τηρηθεί αδιαπραγμάτευτα απάντησε το υπουργείο Παιδείας
Μάρνυ Παπαματθαίου
Αντιπαράθεση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων προκάλεσε το αίτημα των δεύτερων προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να εξαιρεθούν τα ιδιωτικά σχολεία από την καταχώριση στοιχείων στο πληροφορικό σύστημα Myschool.
Με αφορμή την προσφυγή του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη λειτουργία του συστήματος Myschool, στο οποίο εντάχθηκαν πέρυσι για πρώτη φορά τα ιδιωτικά σχολεία, από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε: «Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του My school είναι σαφές και αυστηρό ώστε να προστατεύονται πλήρως τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των γονιών τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την τριετή άψογη λειτουργία του.
Η υποχρέωση των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων με βάση τον ν. 4415/2016 να αποστέλλουν τα στοιχεία στο My school, όπως πράττουν και τα δημόσια σχολεία, είναι αδιαπραγμάτευτη και η μη τήρησή της παράνομη. Η προσπάθεια εκ μέρους των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων να ακυρώσουν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα την εφαρμογή του νόμου είναι και αναποτελεσματική και ύποπτη σε ό,τι αφορά την τελική επιδίωξή τους. Ο νόμος θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!