Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Εγγραφη «συγγνώμη» δύο νοσοκομείων σε πολίτες
[Το Βήμα]: Εγγραφη «συγγνώμη» δύο νοσοκομείων σε πολίτες

[Το Βήμα]: Εγγραφη «συγγνώμη» δύο νοσοκομείων σε πολίτες

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, λόγω κακής συμπεριφοράς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
Συγγνώμη ζήτησαν εγγράφως οι διοικήσεις δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε πολίτες οι οποίοι δέχθηκαν αγενή συμπεριφορά εκ μέρους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ή και άρνηση εξέτασης και νοσηλευτικής φροντίδας.
Στην ενέργεια αυτή προχώρησαν μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη και τη διενέργεια διοικητικής έρευνας (στις δύο περιπτώσεις ΕΔΕ). «Αυτό αποτελεί καλή πρακτική εκ μέρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, θέτοντας βάσεις για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο σύστημα Υγείας, οι οποίοι αισθάνονται ηθική δικαίωση και ικανοποίηση για την αναγνώριση του λάθους συμπεριφοράς εκ μέρους του προσωπικού και της διοίκησης των νοσηλευτικών αυτών ιδρυμάτων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Καταγγελίες για προσβλητική συμπεριφορά
Ο Συνήγορος του Πολίτη διερεύνησε τρεις καταγγελίες πολιτών για κακή συμπεριφορά γιατρών. Στην πρώτη περίπτωση, ασθενής που έπασχε από Αλτσχάιμερ νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» και λόγω έλλειψης χώρου αναγκάστηκε να μοιραστεί δωμάτιο με άλλους νοσηλευόμενους ασθενείς.
Ενα από τα συμπτώματα της ασθένειας αυτής είναι ο ασθενής να μην κατανοεί τι λέει και να μιλάει δυνατά, ενοχλώντας τους υπόλοιπους ασθενείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!