Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Ευχαριστημένος σε μία πιο «ανοιχτή» στάση των ΗΠΑ στη Ρωσία ο ιταλός ΥΠΕΞ
[Το Βήμα]: Ευχαριστημένος σε μία πιο «ανοιχτή» στάση των ΗΠΑ στη Ρωσία ο ιταλός ΥΠΕΞ

[Το Βήμα]: Ευχαριστημένος σε μία πιο «ανοιχτή» στάση των ΗΠΑ στη Ρωσία ο ιταλός ΥΠΕΞ

Αλλά και ο Σταϊνμάιερ
Περισσότερο «ευχαριστημένος», παρά ανήσυχος δηλώνει ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλιόνι στο ενδεχόμενο μίας πιο «ανοιχτής» στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία. Επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας τις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και το όφελος της Ιταλίας από μία εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ – Ρωσίας, ο Τζεντιλιόνι τόνισε ότι και ο γερμανός ομόλογός του στηρίζει από καιρό μία πιο ισχυρή δέσμευση με τη Ρωσία.
«Εάν καταφέρουμε να έχουμε μία καλύτερη σχέση με τον πρόεδρο Πούτιν χωρίς να υποχωρήσουμε στις αρχές μας, αυτό θα είναι όφελος για την Ιταλία», είχε σχολιάσει στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών μετά την εκλογή του Τραμπ.
Αν και τότε είχε δηλώσει ότι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών τον εξέπληξε και πως σε κάθε περίπτωση ήλπιζε σε διαφορετικό αποτέλεσμα, ο Τζεντιλιόνι επανήλθε στο ζήτημα την Τρίτη από το βήμα του φόρουμ εξωτερικής πολιτικής που διεξάγεται στο Βερολίνο, για να τονίσει ότι θα καλωσόριζε μια πιο «ανοικτή» προσέγγιση της Ρωσίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό μάλιστα, και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, υποστηρίζει από καιρό μια πιο ισχυρή δέσμευση με τη Ρωσία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!