Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: DW: Τι προμηνύουν οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ;
[Το Βήμα]: DW: Τι προμηνύουν οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ;

[Το Βήμα]: DW: Τι προμηνύουν οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ;

Πάνω από το «φράγμα» των 50 δολαρίων ανά βαρέλι η τιμή του πετρελαίου
Η απόφαση του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών για μείωση της παραγόμενης ποσότητας ώθησε την τιμή του πετρελαίου πάνω από το «φράγμα» των 50 δολαρίων ανά βαρέλι.
Η χθεσινή απόφαση των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγόμενη ποσότητα πετρελαίου και η συνακόλουθη αύξηση της τιμής του «μαύρου χρυσού» απέφεραν κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια. Επενδυτές ανέμεναν στο προοίμιο της συνόδου του ΟΠΕΚ απλά μια γενικόλογη «χαλαρή συμφωνία», επισημαίνει ο στρατηγικός αναλυτής της Broker IG στη Μελβούρνη, Κρις Ουέστον, σχολιάζοντας ότι «αντιθέτως αυτό που προέκυψε ήταν κάτι χειροπιαστό».
Η τιμή του πετρελαίου πιέζεται από το 2014 προς τα κάτω εξαιτίας της υπερπροσφοράς. Για τέτοιες περιπτώσεις ο ΟΠΕΚ είχε λάβει το 2008 απόφαση για εφαρμογή ενός μηχανισμού περιορισμού της παραγόμενης ποσότητας. Τα μέλη του οργανισμού επικύρωσαν χθες στη Βιέννη την επί της αρχής συμφωνία που είχε επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο. Τότε οι 14 χώρες του ΟΠΕΚ, που έχουν συχνούς διαξιφισμούς, είχαν καταφέρει να συμφωνήσουν για περιορισμό της παραγωγής κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, που αντιστοιχούν σε συνολική ποσότητα 32,5 εκατομμυρίων βαρελιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!