Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: DW: Ο δύσκολος σχηματισμός της γαλλικής κυβέρνησης
[Το Βήμα]: DW: Ο δύσκολος σχηματισμός της γαλλικής κυβέρνησης

[Το Βήμα]: DW: Ο δύσκολος σχηματισμός της γαλλικής κυβέρνησης

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη ο Μακρόν πρέπει να την παρουσιάσει
Το αργότερο μέχρι αύριο ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν θα πρέπει να παρουσιάσει τη νέα του κυβέρνηση. Μια τυπική διαδικασία, η οποία όμως περιπλέκεται από δυο μέχρι τώρα παραιτήσεις υπουργών.
Έως αύριο στις 6 το απόγευμα έχει περιθώριο ο πρωθυπουργός για να ετοιμάσει και να παρουσιάσει τη νέα του κυβέρνηση. Αποτελεί παράδοση, μετά από μια βουλευτική εκλογή, να παραιτείται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, πράγμα που έκανε χθες ο Εντουάρ Φιλίπ, στον οποίον όμως έδωσε εκ νέου εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Εμμανουέλ Μακρόν. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έκανε λόγο χθες για «τεχνικής φύσεως, απλό ανασχηματισμό».
Ωστόσο μετά από κάποιες ώρες άλλαξαν τα δεδομένα με την αποχώρηση δύο υπουργών. Ο πρώτος είναι ο Ρισάρ Φεράν, υπουργός Εδαφικής Συνοχής, στενός συνεργάτης του Εμμανουέλ Μακρόν από τα πρώτα του βήματα. Έγινε πλατύτερα γνωστός εξαιτίας ενός οικονομικού σκανδάλου με ακίνητα για το οποίο ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική έρευνα.
Η εκ πρώτης όψεως «παραίτηση» του Φεράν για λόγους ηθικής , ανατρέπεται ωστόσο από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ανέθεσε τον πολύ δύσκολο ρόλο της ηγεσίας της κοινοβουλευτικής ομάδας των 350 «Μακρονικών», οι περισσότεροι των οποίων είναι πρωτάρηδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!