Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: DW: Δυσαρεστημένοι οι Γερμανοί με την ΕΕ
[Το Βήμα]: DW: Δυσαρεστημένοι οι Γερμανοί με την ΕΕ

[Το Βήμα]: DW: Δυσαρεστημένοι οι Γερμανοί με την ΕΕ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Κέρμπερ
Οι Γερμανοί προκρίνουν μια ισχυρή ΕΕ και δηλώνουν ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τη σημερινή κατάσταση της ενωμένης Ευρώπης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Κέρμπερ.
Δυσαρεστημένοι με τη σημερινή κατάσταση της ΕΕ δηλώνουν οι περισσότεροι γερμανοί πολίτες. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του TNS Infratest Dimap που έγινε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Κέρμπερ του Αμβούργου, η συντριπτική πλειονότητα και συγκεκριμένα το 62% πιστεύουν ότι η ΕΕ δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Το 67% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η συνοχή της γηραιάς ηπείρου κλονίστηκε σε μεγάλο βαθμό από το Brexit και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο ζητούν σκληρές διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια.
Σύμφωνα με την έρευνα, με ιδιαίτερα κριτική διάθεση αντιμετωπίζουν την ΕΕ οι νέοι ηλικίας από 18 έως 29. Μια διαφοροποιημένη εικόνα δίνει και ο διαχωρισμός με βάση κομματικά κριτήρια: από τους οπαδούς του εθνολαϊκιστικού Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) μόλις το 2% πιστεύουν ότι η ΕΕ βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Μεγαλύτερα είναι τα σχετικά ποσοστά στις τάξεις των οπαδών της Αριστεράς (Die Linke) και των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) με 19% και 50% αντίστοιχα.
Οι Γερμανοί θέλουν μια πιο ισχυρή Ευρώπη Σύμφωνα με την έρευνα οι περισσότεροι Γερμανοί επιθυμούν μια ΕΕ που θα μιλάει με μια φωνή, που θα διέπεται από διαφάνεια και θα είναι κοντά στον πολίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!