Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Το ΔΟΑΤΑΠ χάνεται στους… φακέλους
[Το Βήμα]: Το ΔΟΑΤΑΠ χάνεται στους… φακέλους

[Το Βήμα]: Το ΔΟΑΤΑΠ χάνεται στους… φακέλους

Το 2016 κατατέθηκαν 1759 αιτήσεις για αναγνώριση βασικών τίτλων, 4.004 αιτήσεις μεταπτυχιακών τίτλων και 421 αιτήσεις διδακτορικών τίτλων σε ένα Οργανισμό με τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού
Τρεις φάκελοι πτυχιούχων που υπέβαλαν τα χαρτιά τους στον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ)… χάθηκαν τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα να γίνεται τώρα προσπάθεια ανασύστασής τους. Αμέλεια; Αποτέλεσμα ενός αρχείου εγκαταλελειμμένου, με φακέλους που συνωστίζονται σε στοίβες γύρω από τα γραφεία των υπαλλήλων του; Για το θέμα ξεκίνησε σχετική έρευνα από την πρόεδρο του Οργανισμού κυρία Ελένη Παπαδοπούλου, όπως λέει η ίδια μιλώντας στο «Βήμα».
Αν επισκεφθείς σήμερα τον ΔΟΑΤΑΠ, όλα τα γραφεία του είναι γεμάτα από στοίβες φακέλων που είναι ακουμπισμένοι στα πατώματα φτιάχνοντας ιδιότυπους χάρτινους «πύργους». Οι φάκελοι ξεχειλίζουν από παντού, ενώ μόνο τρεις υπάλληλοι στο γραφείο της Διεύθυνσης εργάζονται καθημερινά πυρετωδώς. Ο Οργανισμός είναι προφανές ότι χρειάζεται στήριξη από την Πολιτεία, αλλά οι αρμόδιοι φορείς φαίνεται ότι δεν έχουν τα αυτιά τους ανοικτά.
Κι αυτό σε περίοδο κατά την οποία υποβάλλονται 1500 αιτήματα για αναγνωρίσεις μεταπτυχιακών τίτλων ετησίως μόνο από τα πανεπιστήμια της Κύπρου! Συνολικά τα αιτήματα μόνο μεταπτυχιακών σπουδών φτάνουν τις 3.500 χιλιάδες κάθε χρόνο σε ένα Οργανισμό με τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!