Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Δίωξη σε βάρος 14 γιατρών και υπαλλήλων του Δαφνί
[Το Βήμα]: Δίωξη σε βάρος 14 γιατρών και υπαλλήλων του Δαφνί

[Το Βήμα]: Δίωξη σε βάρος 14 γιατρών και υπαλλήλων του Δαφνί

Στο πλαίσιο της υπόθεσης πυρκαγιάς από τρόφιμο, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ασθενών
Ποινική δίωξη σε βάρος 14 κατηγορουμένων γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων του ψυχιατρικού ιδρύματος Δαφνί άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στο πλαίσιο της υπόθεσηςπυρκαγιάς από τρόφιμο, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ασθενών, τον Σεπτέμβριο του 2015.
Κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς όλοι τους φέρονται να γνώριζαν τον κίνδυνο που ενείχαν οι παραλείψεις τους.
Ποινικά διώκεται και ο τρόφιμος παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν είχε κριθεί ποινικά ακαταλόγιστος _η παραμονή του στο Δαφνί επικρίνεται μάλιστα στο σχετικό πόρισμα από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει πλέον είναι πρόκληση εμπρησμού, σωματική βλάβη κατά συρροή και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
Πιο συγκεκριμένα:
Οι διώξεις δυο ιατρών αφορούν την πράξη της παράνομης κατακράτησης, καθώς κρατούσαν συνεχώς δεμένους τους τρεις άτυχους ασθενείς, παρά τις επιταγές του πρωτοκόλλου, ενώ για τους υπόλοιπους έξι οι διώξεις αφορούν την πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος καθώς δεν ήταν στις θέσεις τους στο Ιδρυμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!