Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: Δύο Ελληνες στην Πράγα
[Το Βήμα]: Δύο Ελληνες στην Πράγα

[Το Βήμα]: Δύο Ελληνες στην Πράγα

Φωτογραφία και σχέδιο, έργα δύο δικών μας δημιουργών, συνυπάρχουν για λίγες μέρες σε μια γκαλερί της πρωτεύουσας της Τσεχίας
Μια «συνομιλία» μεταξύ των έργων δύο Ελλήνων καλλιτεχνών, της Χλόης Geitmann-Ακριθάκη και του Τόλη Τατόλα είναι η έκθεση που οργανώνουν η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πράγα και η «Galerie Jakubska» στην πρωτεύουσα της Τσεχίας. Όπως γράφει ο εικαστικός και συγγραφέας Αλέξιος Παπαζαχαρίας: «οι καλλιτέχνες εκ πρώτης όψεως δεν έχουν τίποτα κοινό εκτός ίσως από την Ελληνική τους καταγωγή. Η Χλόη Geitmann-Ακριθάκη είναι φωτογράφος. Το έργο του Τόλη Τατόλα αποτελείται κυρίως από σχέδια σε χαρτί με μελάνια και μολύβια.
Η πρώτη εμπνέεται από την καθημερινή ζωή και χρησιμοποιεί εικόνες που συναντάμε στους δρόμους της πόλης, την ίδια τη ζωή της πόλης, τις άφθονες πληροφορίες που βομβαρδίζουν τα μάτια του σύγχρονου κατοίκου της. Τα πάντα είναι αναγνωρίσιμα, ακόμα και μνημειακά. Το έργο της είναι εξωστρεφές, οι συνδηλώσεις της χιουμοριστικές παρότι κριτικές, χωρίς κανένα κυνισμό. Για τον δεύτερο η καλλιτεχνική παραγωγή είναι μια εσωτερική διαδικασία: οι εικόνες δεν συνδέονται άμεσα με την αστική ζωή, αλλά αποτελούν απεικόνιση ενός υπαρξιακού λαβυρίνθου, ένα σχεδιάγραμμα της περιπλοκότητας των κοινωνικών δομών και των τοπίων των πόλεων, γεμάτο κενά, παγίδες και αδιέξοδα.
Μπορεί να φαίνεται πως οι οπτικές γωνίες των δύο καλλιτεχνών είναι απόλυτα αντίθετες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!