Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: Η δημοκρατία του ψηφιακού πολιτισμού
[Το Βήμα]: Η δημοκρατία του ψηφιακού πολιτισμού

[Το Βήμα]: Η δημοκρατία του ψηφιακού πολιτισμού

Σε Θεσσαλονίκη και Δουβλίνο η εφετινή διοργάνωση της re:publica, του σημαντικότερου φεστιβάλ παγκοσμίως για τον ψηφιακό πολιτισμό, τα media και το Internet
Με έδρα του το Βερολίνο και στόχο να δώσει βήμα στους δημιουργούς του ψηφιακού πολιτισμού να συνδιοργανώσουν ενεργά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τις ιδέες και τα οράματά τους η 0 πλατφόρμα re:publica ξεκίνησε στα 2007 ως μια συνάντηση bloggers και από τότε επεκτείνεται και ενισχύεται. Σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στον κόσμο για τον ψηφιακό πολιτισμό, τα media και το Internet. Συμμετέχουν σ’ αυτήν περισσότεροι από 8.000 ακτιβιστές, επιστήμονες, hackers, bloggers, επιχειρηματίες, ΜΚΟ, digital δημοσιογράφοι και άλλοι που έχουν ως αντικείμενο την ψηφιακή τεχνολογία.
Εφέτος, με το νέο σχέδιό της, «Let’s re:connect EUROPE» (Ας επανασυνδεθούμε Ευρώπη), η re-publica διοργανώνεται στο Δουβλίνο το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου και στη Θεσσαλονίκη από τις 11 ως και τις 13 Σεπτεμβρίου. Η πρόσκληση για συμμετοχές έγινε τον περασμένο Ιούνιο και κατατέθηκαν περισσότερα από 90 σχέδια. Οσα επελέγησαν θα παρουσιαστούν στις δύο πόλεις. Μια βασική προσέγγιση του επερχόμενου φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου είναι να παρουσιαστούν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες των νέων τεχνολογιών σε όλες τις πτυχές της ζωής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!