Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Δήμαρχος Σαντορίνης: Κινδυνεύει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του νησιού
[Το Βήμα]: Δήμαρχος Σαντορίνης: Κινδυνεύει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του νησιού

[Το Βήμα]: Δήμαρχος Σαντορίνης: Κινδυνεύει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του νησιού

Λόγω της αλματώδους τουριστικής κίνησης
Τον κώδωνα του κινδύνου για την αλλοίωση των μοναδικών χαρακτηριστικών της Σαντορίνης χτυπά ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, με αφορμή την αλματώδη αύξηση της τουριστικής κίνησης τα τελευταία χρόνια.
Σε συνέντευξή του που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο κ. Ζώρζος στάθηκε στον υπερκορεσμό των υποδομών του νησιού, στο γεγονός ότι οι παραδοσιακοί οικισμοί ουσιαστικά δεν υφίστανται, ως αποτέλεσμα της δόμησης, στην αγροτική γη που μετατρέπεται σε τουριστική, αλλά και στον παραδοσιακό αμπελώνα της Σαντορίνης, που όπως είπε, θέλει τη δική του μέριμνα.
Το νησί διαθέτει 990 κλίνες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και όπως τόνισε ο κ. Ζώρζος, στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης ο συνωστισμός στο νησί, μπορεί να συγκριθεί με αυτόν της Αττικής.
Η αλματώδης αυτή αύξηση τους τουρισμού στην Σαντορίνη, που πλέον κάθε χρόνο υποδέχεται 1,3 εκατομμύρια τουρίστες, κάνοντας πράξη τον δωδεκάμηνο τουρισμό, ανέφερε ο δήμαρχος, δεν έχει αφήσει ανέγγιχτους τους υδάτινους πόρους του νησιού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απαιτήσεις σε νερό το 2014 έφταναν τα 1.420 κυβικά ανά 24ωρο, ενώ το 2015 το νούμερο αυτό ξεπέρασε τα 2.000 κυβικά. Για το λόγο αυτό αναμένεται μια πολύ μεγάλη μονάδα αφαλάτωσης, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα του νερού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!