Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: Διεθνής προσπάθεια για διάσωση και ανάδειξη του αρχαίου οικισμού Παυλοπέτρι
[Το Βήμα]: Διεθνής προσπάθεια για διάσωση και ανάδειξη του αρχαίου οικισμού Παυλοπέτρι

[Το Βήμα]: Διεθνής προσπάθεια για διάσωση και ανάδειξη του αρχαίου οικισμού Παυλοπέτρι

Τι αναφέρει η πρόεδρος της ARCH International
Πρόκειται για ένα από τα καλά κρυμμένα «μυστικά» της αρχαιολογικής έρευνας στην Ελλάδα. Ο προϊστορικός οικισμός Παυλοπέτρι βρίσκεται απέναντι από την Ελαφόνησο, θεωρείται από τους αρχαιότερους του κόσμου και για την διάσωση και ανάδειξή του έχει ξεκινήσει μία διεθνής προσπάθεια. Το in.gr μίλησε με την μη κυβερνητική οργάνωση ARCH που ηγείται της προσπάθειας αυτής.
Τι είναι το Παυλοπέτρι
«Το Παυλοπέτρι είναι ένας οικισμός της Εποχής του Χαλκού που βυθίστηκε, πιθανότατα ως αποτέλεσμα ενός σεισμού ή αρκετών σεισμών» λέει στο in.gr η Δρ. Σέριλ Μπερνάρντ, πρόεδρος της ARCH International.
«(Ο οικισμός) διατηρήθηκε κάτω από την άμμο. Είναι πολύ σημαντικό για αρκετούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα, οι περισσότερες πόλεις είναι αρχαιοελληνικές ή ρωμαϊκές. Το Παυλοπέτρι είναι πολύ παλαιότερο. Θεωρείται, μάλιστα, ως μία από τις πρώτες “σχεδιασμένες πόλεις”, με γειτονιές, εμπορική συνοικία, λιμάνι κ.ά. Επίσης, ήταν πιθανότατα ένα πολύ σημαντικό σημείο στην εμπορική οδό στο Αιγαίο. Η μελέτη του οικισμού θα μπορούσε να διδάξει κάποιον πολλά για την ανταλλαγή των αγαθών, την επιστήμη και τον πολιτισμό της εποχής» σημειώνει η Σέριλ Μπερνάρντ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!