Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Δένουν τα πλοία από Παρασκευή έως Κυριακή λόγω απεργίας ΠΝΟ
[Το Βήμα]: Δένουν τα πλοία από Παρασκευή έως Κυριακή λόγω απεργίας ΠΝΟ

[Το Βήμα]: Δένουν τα πλοία από Παρασκευή έως Κυριακή λόγω απεργίας ΠΝΟ

Στελέχη της Ομοσπονδίας κάνουν λόγο για προοπτική κλιμάκωσης
Σαρανταοκτάωρη απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και από ώρα 06.00 μέχρι την 06.00 ώρα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2016, με προοπτική κλιμάκωσης.
Στελέχη της ΠΝΟ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να μείνουν δεμένα τα πλοία και τις επόμενες ημέρες. Yπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης σήμερα Τρίτη «ύστερα από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς, τέθηκε το θέμα για το φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από το προσχέδιο της κυβέρνησης προς την τρόικα»

Η ΠΝΟ σημειώνει ότι «οι Έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην Εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους. Και ενώ έπρεπε να αποκατασταθεί η άδικη αυτή μέχρι σήμερα φορολόγησή τους με το παραπάνω προσχέδιο προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που τους διέπει και η φορολόγησή τους να γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 δηλ. να φορολογείται το εισόδημα τους μέχρι και ποσοστό 45% στο οποίο ποσοστό αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνιση του αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράτεται προκαταβολικά από το κράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!