Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Δεκάδες επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών στη Σύρτη της Λιβύης
[Το Βήμα]: Δεκάδες επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών στη Σύρτη της Λιβύης

[Το Βήμα]: Δεκάδες επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών στη Σύρτη της Λιβύης

Κοντά στην ανακατάληψη
Αεροσκάφη των ΗΠΑ προχώρησαν σε σχεδόν 40 πλήγματα τις τελευταίες τρεις ημέρες εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Σύρτη, όπου οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας συνεχίζουν να προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από τα τελευταία τμήματα της πόλης που ελέγχουν, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός τη Δευτέρα.
Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της επιχείρησης που άρχισαν πριν από έξι μήνες για την ανακατάληψη της Σύρτης. Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει την πόλη πριν από έναν χρόνο και πλέον, εκμεταλλευόμενο το χάος στη Λιβύη μετά την πτώση του καθεστώτος του Μοαμάρ Καντάφι το 2011.
Οι δυνάμεις αυτές, κυρίως παραστρατιωτικοί από τη Μιζουράτα, συνεχίζουν να ανακτούν με αργό ρυθμό τον έλεγχο εδαφών καθώς αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση από ελεύθερους σκοπευτές και βομβιστές-καμικάζι. Από τον Αύγουστο, διαθέτουν την αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ, ενώ συντονίζονται επίσης με μικρές ομάδες ανδρών των Ειδικών δυνάμεων δυτικών κρατών που επιχειρούν στο πεδίο.
Την Κυριακή οι δυνάμεις της κυβέρνησης εθνικής ενότητας ανακατέλαβαν την περιοχή Κάμπο και «χτένισαν» υπόγειες στοές που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για να κρύβονται και να στήνουν ενέδρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!