Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Το Βήμα]: Η CIA κατασκόπευε τις γαλλικές εκλογές το 2012
[Το Βήμα]: Η CIA κατασκόπευε τις γαλλικές εκλογές το 2012

[Το Βήμα]: Η CIA κατασκόπευε τις γαλλικές εκλογές το 2012

Στο επίκεντρό τους η ελληνική κρίση
Μία σημαντική αποκάλυψη, σε μία μάλιστα περίοδο που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Ρωσία και τον ρόλο που έπαιξε στις αμερικανικές εκλογές και ενδεχομένως προσβλέπει να παίξει και στη Γαλλία την άνοιξη, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Επικαλούμενες ένα έγγραφο του WikiLeaks του Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους μήνες ότι παίζει το παιχνίδι του Κρεμλίνου, Liberation και Mediapart στη Γαλλία, αλλά και η Reppublica στην Ιταλία, αποκαλύπτουν με ποιον τρόπο η CIA κατασκόπευε τις γαλλικές εκλογές το 2012 εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη θέση των γάλλων υποψηφίων στη διαχείριση της κρίσης χρέους της Ελλάδας.
Ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Σαρκοζί, ο νυν πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η Μαρίν Λεπέν, καθώς και οι υποψήφιοι τότε (τουλάχιστον δέκα μήνες πριν από τις εκλογές) Μαρτίν Ομπρί και Ντομινίκ Στρος Καν, βρίσκονταν στο κέντρο ενδιαφέροντος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με το έγγραφο του Wikileaks, υπήρχε σχετικά με το «ποιες πολιτικές προωθούν (οι υποψήφιοι) για να βοηθήσουν την ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης», καθώς και ό,τι αφορούσε συμφωνίες εξαγωγών αξίας άνω των 200 εκατ. δολαρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!