Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Χρυσοχοΐδης: Χρειάζεται ένα νέο κόμμα της Αριστεράς
[Το Βήμα]: Χρυσοχοΐδης: Χρειάζεται ένα νέο κόμμα της Αριστεράς

[Το Βήμα]: Χρυσοχοΐδης: Χρειάζεται ένα νέο κόμμα της Αριστεράς

Απέτυχαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι
Υπέρ της ανάγκης να δημιουργηθεί μια «νέα Αριστερά» και όχι «Κεντροαριστερά» τάχθηκε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Οπως τόνισε μάλιστα η Κεντροαριστερά απέτυχε σε Ελλάδα και Ευρώπη.
«Είμαι υπέρ της δημιουργίας μιας νέα Αριστεράς» είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ , κάνοντας σαφή αντιδιαστολή με τον όρο Κεντροαριστερά. «Η δημιουργία ενός κόμματος με βάση την λεγόμενη Κεντροαριστερά ή τον μεταρρυθμισμό είναι καταδικασμένη σε αποτυχία» υπογράμμισε.
Οταν ρωτήθηκε αν έχουν ρόλο στο νέο σχηματισμό ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός απάντησε: «Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι παλιό. Είναι η αριστερά των κλισέ και της αυταπάτης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει, όπως και το παλιό ΠΑΣΟΚ». Πρόσθεσε μάλιστα με έμφαση, όταν ρωτήθηκε για το ποιος πρέπει να ηγηθεί του νέου εγχειρήματος: «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα κελεύσματα της νέας Αριστεράς. Δεν μπορεί να είναι η νέα Αριστερά. Ούτε το Ποτάμι.
Και ο κ. Θεοδωράκης, πρέπει να αλλάξει» είπε προσθέτοντας ότι ζητά να προσχωρήσουν σ’ αυτή τη λογική και η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης και όσοι έχουν παρόμοιες ανησυχίες.
Οπως σημείωσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης «η κεντροαριστερά είναι μια παραλλαγή απέτυχε και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και άφησε πίσω της πολλά προβλήματα». Επεσήμανε δε ότι δεν είναι σοβαρή η αναπαραγωγή από ΜΜΕ πληροφοριών για «δήθεν τραπέζια, δείπνα, νέο κόμμα» κλπ.
«Γι’ αυτό και πολλές φορές δεν συμμετέχω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!