Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Το Βήμα]: Χιλιάδες επιστήμονες ζητούν από τον Τραμπ να σεβαστεί την επιστήμη
[Το Βήμα]: Χιλιάδες επιστήμονες ζητούν από τον Τραμπ να σεβαστεί την επιστήμη

[Το Βήμα]: Χιλιάδες επιστήμονες ζητούν από τον Τραμπ να σεβαστεί την επιστήμη

Περισσότεροι από 2.300 αμερικανοί ερευνητές απευθύνουν ανοιχτή επιστολή στον εκλεγμένο πρόεδρο και το Κογκρέσο
Περισσότεροι από 2.300 αμερικανοί επιστήμονες, ανάμεσά τους και 22 νομπελίστες, απευθύνουν ανοιχτή επιστολή στον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το Κογκρέσο ζητώντας τους να «μείνουν πιστοί στα υψηλά στάνταρτ επιστημονικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας στην αντιμετώπιση απειλών για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».
Η επιστολή, σημειώνει η Washington Post , αναδεικνύει την ανησυχία της ερευνητικής κοινότητας για ενδεχόμενες πολιτικές παρεμβάσεις στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και στη χρηματοδότηση ερευνητικών φορέων.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν πολιτικοί χειρισμοί στην επιστήμη» εξήγησε ο Άντριου Ρόσενμπεργκ της Ένωσης Ανήσυχων Επιστημόνων (UCS), της οργάνωσης που είχε την πρωτοβουλία της ανοιχτής επιστολής .
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε παλαιότερα αποκαλέσει την κλιματική αλλαγή «φάρσα» που έστησαν οι Κινέζοι για να πλήξουν την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής οικονομίας, και προεκλογικά είχε υποσχεθεί να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
O Τραμπ «ανοιχτός» πλέον στην ιδέα της κλιματικής αλλαγής
Μετά την εκλογή του πάντως δήλωσε σε συνέντευξή του στους New York Times ότι είναι πλέον «ανοιχτός» στην ιδέα της ανθρωπογενούς παγκόσμιας θέρμανσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!