Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: «Χαράτσι» στα αναψυκτικά ετοιμάζει ο Εμανουέλ Μακρόν
[Το Βήμα]: «Χαράτσι» στα αναψυκτικά ετοιμάζει ο Εμανουέλ Μακρόν

[Το Βήμα]: «Χαράτσι» στα αναψυκτικά ετοιμάζει ο Εμανουέλ Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος θέλει να επεκτείνει νόμο του Σαρκοζί για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας
Την προσεχή Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, ξεκινά στη γαλλική Εθνοσυνέλευση η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αιχμή του νομοσχεδίου, που αναμένεται να μετατραπεί και σε κεντρικό θέμα της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης, είναι η αύξηση της φορολόγησης των αναψυκτικών. Πρόκειται για έναν φόρο που χρεώνεται (ή μήπως πιστώνεται;) ο Νικολά Σαρκοζί από το 2012.
Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνηση του Εντουάρ Φιλίπ απεργάζονται την επιπλέον επιβάρυνση των αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη και άλλες γλυκαντικές ουσίες. Πρώτος και κύριος στόχος της επιβάρυνσης είναι ασφαλώς η προστασία της δημόσιας υγείας. Ο περιορισμός της κατανάλωσης αναψυκτικών δηλαδή, τα οποία εδώ και χρόνια έχουν ενοχοποιηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως εν πολλοίς υπεύθυνα για την έξαρση της παχυσαρκίας (ιδιαίτερα της παιδικής), του διαβήτη αλλά και της τερηδόνας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δεύτερος, εξίσου ρεαλιστικός αλλά πιο άμεσος στόχος, είναι με τα έσοδα από τον φόρο στα αναψυκτικά να χρηματοδοτηθούν οι συντάξεις των γάλλων αγροτών.
Πρόκειται για μια χαρακτηριστική εκδοχή της πολιτικής πρόληψης, που διαπνέει το πρόγραμμα για την Υγεία του προέδρου Μακρόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!