Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Αβραμόπουλος: Οι έλεγχοι στα σύνορα Σένγκεν πρέπει να σταματήσουν
[Το Βήμα]: Αβραμόπουλος: Οι έλεγχοι στα σύνορα Σένγκεν πρέπει να σταματήσουν

[Το Βήμα]: Αβραμόπουλος: Οι έλεγχοι στα σύνορα Σένγκεν πρέπει να σταματήσουν

Δηλώσεις του επιτρόπου
«Η προσωρινή επαναφορά ελέγχων στα σύνορα Σένγκεν πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος σήμερα Πέμπτη στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ο Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι έχει έρθει η στιγμή για επιστροφή στην κανονική λειτουργία του χώρου Σένγκεν και προσέθεσε ότι όλες οι πλευρές εργάζονται από κοινού για την αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του.
Η ενίσχυση του χώρου Σένγκεν και η μεταρρύθμιση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ. Ο Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να είναι σε θέση, έως το τέλος του Ιουνίου, να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου και να μεταβούν από την κατάσταση κρίσης σε ένα σταθερό, λειτουργικό σύστημα διαχείρισης της μετανάστευσης. «Πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στο μέλλον. Δεν είμαστε εκεί όπου βρισκόμασταν πριν από τρία χρόνια. Έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο, πρέπει, όμως, να γίνουν πολύ περισσότερα και η συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών έχει μεγάλη σημασία», ανέφερε ο επίτροπος Μετανάστευσης.
Εξάλλου, ο Δ. Αβραμόπουλος αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με τα αποτελέσματα της 3ης συνάντησης του Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιρειών του Διαδικτύου όπως το Twitter, το Facebook, η Microsoft και η Google.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!