Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Ασυμφωνία στον OPEC συμπιέζει τις τιμές του πετρελαίου
[Το Βήμα]: Ασυμφωνία στον OPEC συμπιέζει τις τιμές του πετρελαίου

[Το Βήμα]: Ασυμφωνία στον OPEC συμπιέζει τις τιμές του πετρελαίου

Έως τη δωδεκάτη ώρα Ιράν και Ιράκ απέρριπταν τη μείωση της παραγωγής που ζητεί η Σαουδική Αραβία
Το Ιράν και το Ιράκ, οι χώρες που προ 35ετίας ήσαν άσπονδες εχθροί στα πεδία των μαχών, έχουν συγκροτήσει μέτωπο αντίστασης στις πιέσεις της Σαουδικής Αραβίας για συμφωνία μείωσης της πετρελαϊκής παραγωγής ενόψει της υπουργικής συνάντησης του OPEC στη Βιέννη την Τετάρτη. Η προοπτική ασυμφωνίας συμπίεσε και την Τρίτη τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Η Goldman Sachs, όμως, αποφεύγει ακραίες προβλέψεις περί κατάρρευσης των τιμών, σαν και την περυσινή πρόβλεψη που την εξέθεσε.
«Η Σαουδική Αραβία απέτυχε να γεφυρώσει τις διαφορές που έχει με τη δεύτερη και την τρίτη χώρα παραγωγής πετρελαίου στον Οργανισμό αναφορικά με τους μηχανισμούς περιορισμού της παραγωγής», μεταδίδει την Τρίτη το Reuters επικαλούμενο πηγές από τον OPEC.
«Θα διατηρήσουμε το επίπεδο παραγωγής που αποφασίσαμε στην Αλγερία», ξεκαθάρισε φθάνοντας στην έδρα του ΟPEC στη Βιέννη ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου Μπιζάν Ζανγκανέχ. Το Ιράν είναι η δεύτερη (μετά τη Σαουδική Αραβία) σε παραγωγή χώρα του Οργανισμού, και το Ιράκ η τρίτη. Το Ιράν και το Ιράκ παράγουν αθροιστικά περισσότερα από 8 εκατ. βαρέλια αργού ημερησίως, ενώ η Σαουδική Αραβία παράγει 10,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!