Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Αρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Wall Street Journal: «Ηρθε η ώρα να δώσετε χώρο στην Ελλάδα να αναπτυχθεί»
[Το Βήμα]: Αρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Wall Street Journal: «Ηρθε η ώρα να δώσετε χώρο στην Ελλάδα να αναπτυχθεί»

[Το Βήμα]: Αρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Wall Street Journal: «Ηρθε η ώρα να δώσετε χώρο στην Ελλάδα να αναπτυχθεί»

Πρέπει να τερματιστούν οι τιμωρητικές προσεγγίσεις του παρελθόντος, αναφέρει ο Πρωθυπουργός
Μήνυμα προς τους δανειστές απευθύνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στην Wall Street Journal. Ο Αλέξης Τσίπρας αποδίδει τiς καθυστερήσεις για το κλείσμο της δεύτερης αξιολόγησης στη σύγκρουση μεταξύ των θεσμών και του ΔΝΤ, ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και καλεί όλες τις πλευρές, να σταματήσουν τις τιμωρητικές προσεγγίσεις και να δώσουν στην Ελλάδα χώρο να αναπτυχθεί.
Το άρθρο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην WSJ
«Η πρόσφατη οικονομική κρίση έπεισε την διεθνή κοινότητα ότι η μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμη μόνο μέσω συντονισμένων ενεργειών ενάντια στις προκλήσεις που η δημογραφική κατάσταση, οι τροχιές του χρέους, οι εμπορικές ανισορροπίες και η έλλειψη μεταρρυθμίσεων θέτουν στην ανάπτυξη. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη άποψη ότι τέτοιοι παράγοντες ήταν απλώς θέματα μακροοικονομικής απόδοσης.
Η Ελλάδα και άλλες χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση αποτελούν τυπικά παραδείγματα από την άποψη αυτή. Ως προηγμένη οικονομία και μέλος ενός ισχυρού νομισματικού κλαμπ, που έχει επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο παρελθόν, είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε μια πορεία ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!